page contents

Akryylikynnet vai geelikynnet – Mitkä rakennekynnet sopivat sinulle?

Kynsien koristelu on tärkeä osa naisen ulkonäköä, ja rakennekynnet ovat tyylitietoisen naisen valinta nykypäivänä. Hienot kynnet saavat aina osakseen ihailua ja ansaitsemaansa huomiota, joten yhä useamman trendikkään naisen suuntana on kynsistudio ennen illan juhlia.

Akryyli- tai geelikynnet ovat usein myös taivaasta tullut pelastus, kun kauniit kynnet on saatava nopeasti jotain tärkeää tilaisuutta varten.

Omat kynnet saattavat olla joko hauraat ja halkeilleet, tai sitten saatat kärsiä kynsien pureskelu ongelmasta, ja olet niin sanotusti syönyt omat kyntesi edustuskelvottomiksi.

 

Ei Hätää! Rakennekynnet pelastavat tilanteen silloin, kun kynsilakka tai normaalit kynsikoristeet eivät enää auta saamaan omia kynsiä näyttävän näköisiksi.Tässä artikkelissa kerrotaan kaikki mitä olet halunnut tietää rakennekynsistä, jotta sinun on helpompi valita itsellesi paremmin sopivimmat kynnet.

Rakennekynsien teko tapahtuu seuraavasti:

 • Luonnonkynsi esivalmistellaan lyhentämällä ja muotoilemalla se muovisen jatkepalan, eli tipin muotoiseksi.
 • Omat kyntesi karhennetaan ja kynsinauhoja painetaan hieman taakse.
 • Sitten on aika liimata tippi paikoilleen, minkä jälkeen se muotoillaan toivotun kaltaiseksi.
 • Seuraava vaihe on geeli tai akryyli massan levittäminen tipin päälle siten, että kynsinauhan ja seoksen väliin jää noin viiden millimetrin rako, mitä kautta oma kyntesi hengittää.
 • Lopuksi kynsi viilataan halutun muotoiseksi, ja rakennekynsien koristelu aloitetaan.

Rakennekynnet on mahdollista tehdä myös ilman muovista jatkopalaa. Se onnistuu käyttämällä kynsien valmistuksessa erillistä muottia.

rakennekynnetTekokynnet vertailussa

Geelikynnet ovat akryylikynsiä luonnollisemman näköiset. Ne näyttävät aivan samanlaisilta kuin luonnolliset priima kunnossa olevat pitkät kynnet. Ne ovat akryylikynsiä pehmeämmät ja taipuisammat. Lisäksi geelikynnet ovat täysin tuoksuttomat, toisin kuin akryylista tehdyt tekokynnet.

Geelikynnet tulee käydä huoltamassa n. 3-5 viikon välein, jotta kyntesi säilyttävät loistonsa. Pitämällä hyvää huolta geelikynsistäsi itse, voit pidentää kynsistudiossa tehtävien manikyyri visiittien väliä huomattavasti.

Kynsien lakkaus ja koristelu on halutessa mahdollista tehdä myös itse hankkimalla kynsitarvikkeita kotiin. Suosittu kynsien koristeluun ja huoltamiseen keskittyvä tuotemerkki on Konad, jonka kynsien hoitotuotteita löytyy esimerkiksi Nellystä.

Akryylikynnet taas ovat pitkäkestoisemmat, sekä kestävämmät kuin geelikynnet, ja ne ovat perinteisempi tapa rakennekynsien laittamiseen.

Monet kokeneet manikyristit ja kynsitaiteilijat suosivat akryylikynsien käyttöä työssään, koska niiden koristelumahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Lisäksi ne on tarvittaessa helpompi poistaa, kuin geelikynnet.

Akryylikynnet ovat hyvä vaihtoehto myös sellaiselle henkilölle, jonka omat kynnet ovat hauraat, koska akryylimassa antaa kynsille niiden tarvitseman vahvistamisen ja kovuuden. Hienot rakennekynnet antavat enemmän itseluottamusta, kuin huonossa kunnossa olevat katkeilleet tai pureksitut kynnet.

Uniikit ja kauniit kynnet eivät jää huomaamatta, kun haluat olla edustava, tai muuten vain erottua harmaasta massasta. Hyvällä tuurilla voit löytää tekokynnet netistä todella edullisesti, jos Offerillalla sattuu olemaan kyseisiä diilejä kynsistudioihin tarjolla.

Geelikynnet

Geelikynsien teko tapahtuu levittämällä geelimassa joko muoviselle jatkopalalle, muotille, tai suoraan luonnonkynnen päälle. Sitten kynsi muotoillaan halutun muotoiseksi ja valittu geelikynsien koristelu suoritetaan. Voit jättää myös kynnet koristelematta, jolloin ne näyttävät upeilta luonnonkynsiltä.

Geelikynsiä on kahta erilaista tyyppiä: Toinen kovetetaan käyttämällä UV-valoa, ja toinen geeliseos erityisellä siihen tarkoitetulla geeli aktivaattorilla. Jälkimmäisen etuna on se, että geelattu kynsi kovettuu nopeammin, eikä UV-välineitä tarvita.

Lopputuloksena ovat kynnet, jotka takuulla huomataan.

Varpaankynsien geelaus on niin ikään yhä suositumpaa. Kukapa ei haluaisi varsinkin kesällä hienoja uniikkeja kynsiä myös varpaisiinsa!

AkryylikynnetAkryylikynnet

Akryylikynsien teko on prosessina melko samankaltainen, kuin edellä kuvattu geelikynsien valmistus. Materiaalina vaan käytetään geelin sijaan akryylimassaa, mikä on tehty akryylijauheen ja nesteen yhdistelmästä. Massan kovetettua kynnet muotoillaan ja koristellaan täyteen loistoonsa.

Akryylikynnet ovat pitkäkestoiset, erittäin kestävät ja niiden koristelumahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Akryylikynsien poisto on myös helpompi tehdä kuin geelikynsien.

Jos haluat todella upeat ja joukosta erottuvat kynnet, niin akryylikynnet saattavat hyvinkin olla oikea valinta.

 

Rakennekynnet – hyvät ja huonot puolet

Elle lehtiHankkiessasi rakennekynsi tarvikkeet kotiin ja pitämällä hyvää huolta kynsistäsi itse, voit pidentää sekä akryyli-, että geelikynsien kynsistudiossa tehtävien manikyyrien väliä huomattavasti.Akryylikynnet ovat oikein hoidettuina pitkäkestoisemmat kuin geelikynnet. Lisäksi kynsilakka ja muu tehty kynsikoristelu pysyy akryylikynnessä useimmiten geelikynttä pidempään.

Ellestä taas saa aina hyviä vinkkejä uusimmista muotiin ja kauneuteen liittyvistä trendeistä, joten lehteä lukemalla varmistat, että pysyt aina muodikkaana ja edustavana. Pieni hinta kiusallisten tyylivirheiden välttämisestä omasta mielestäni.

Akryylikynsien laittamisessa käytettävät voimakkaasti tuoksuvat kemikaalit saattavat aiheuttaa joillekin henkilöille allergisia reaktioita. Tämä on kuitenkin melko harvinaista.

Rakennekynsien poisto on tehtävä huolellisesti, jotta vältytään ongelmilta. Akryylikynsien poisto onnistuu hieman helpommin, kuin geelikynsien, mutta molempien poisto on parempi teetättää kokeneella kynsiteknikolla kynsistudiossa.

Tällä tavoin varmistat, ettet vaurioita luonnonkynsiäsi rakennekynsien poiston yhteydessä. Toinen tapa on antaa tekokynsien kasvaa ulos omalla ajallaan, lyhentäen niitä normaalisti viilaamalla sitä mukaa, kun oma luonnonkynsi kasvaa pituutta.

Raha ja aika ovat tärkeitä tekijöitä päättäessäsi minkälaiset rakennekynnet sopivat sinulle parhaiten. Geelikynsien laitto on pääsääntöisesti kalliimpaa kuin akryylikynsien, mutta valitse itsellesi ne rakennekynnet, jotka parhaiten täydentävät ulkonäköäsi.

 

Rakennekynsi galleria

 

Rakennekynsien hoito-ohjeita

 • Käytä rakennekynsissäsi aina asetonitonta kynsilakkaa. Asetonittomia kynsilakkoja on tarjolla laaja valikoima, joten kynsien hoito onnistuu ilmankin.
 • Joskus harvoin tekokynsi saattaa irrota luonnonkynnen päältä jostain syystä. Silloin kannattaa ottaa heti yhteyttä kynnet laittaneeseen kynsistudioon.
 • Huolehdi kynsinauhojen hyvinvoinnista ja riittävästä kosteudesta.
 • Jos päätät tehdä rakennekynnet kotona itse, niin käytä aina laadukkaita tuotteita, siten vältyt ongelmilta ainakin kynsituotteiden osalta. Varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat kynsitarvikkeet valmiina ennen kuin aloitat.
 • Kun rakennekyntesi ovat valmiit, niin käytä aina kumihansikkaita jos joudut esimerkiksi tiskaamaan, tai tekemään käsilläsi jotain mikä vaatii jonkin kemikaaleja sisältävän aineen käyttöä.
 • Jokainen voi ainakin teoriassa oppimaan tekemään rakennekynnet itse, mutta suosittelen lämpimästi, että konsultoit alan ammattilaista ennen kuin aloitat omien kynsien geelauksen tai akryylikynsien rakentamisen ja koristelun.

Kauniit kynnet ovat erittäin tärkeä osa modernin ja trenditietoisen naisen ulkonäköä. Elämä on liian lyhyt kompromissien tekemiseen. Ottamalla itsellesi rakennekynnet, saat juuri sellaiset kynnet mitkä haluat, silloin kun haluat.

 

Kaupunkidiilin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat automaattisesti tietoa parhaista diileistä!
Roskapostia ei tarvitse pelätä, koska sitä ei tule. Uutiskirjeen tilauksen poistaminen onnistuu yhdellä klikkauksella.

Luotettavaa rahoitusta

Pin It on Pinterest